Top
Top
Top
Top
Top
Top
Top
Top
Top
Top
Top
Top
Top
ANTWERPSE SCHEEPVAARTVERENIGING

Ecasba - Fonasba

De Antwerpse Scheepvaartvereniging is via NAVES lid van zowel FONASBA (Federation of National Associations of Ship Brokers and Agents) als van diens Europese afdeling ECASBA (European Community Association of Ship Brokers and Agents).
FONASBA vertegenwoordigt als wereldwijde organisatie de belangen van scheepsagenten en –makelaars en werkt samen met andere internationale belangenorganisaties om zo beslissingen te nemen of advies te verlenen over kwesties die zich voordoen in de scheepvaartsector.  Het lidmaatschap van de Federatie is beperkt tot een lid per land, met de bijkomende voorwaarde dat de leden een belangenorganisatie zijn van scheepsagenten en –makelaars.

Er is door FONASBA een standaarddocument ontwikkeld (het Standard Liner and General Agency Agreement) waarin de verplichtingen van zowel de scheepsagent als diens principaal staan opgesomd.
ECASBA is de Europese suborganisatie opgericht in 1990 die zoals FONASBA de belangen van scheepsagenten en –makelaars vertegenwoordigt, maar dan op Europees vlak.

U vindt meer informatie over deze organisaties op www.fonasba.com